Времето в България на 17 април: Очаквайте облаци, дъждове и гръмотевични бури

През нощта очаквайте значителна облачност, особено в западните райони, придружена от валежи. В Северозападна България очаквайте вятър от запад-северозапад, който ще донесе по-студен въздух. В останалата част от страната вятърът ще бъде умерен от юг-югозапад. Минималните температури ще варират от 13°С до 18°С, малко по-ниски в северозападните райони, като в София ще бъдат около 13°С.

Утре очаквайте развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, което ще доведе до валежи от дъжд, които ще станат по-разпространени и интензивни в следобедните часове и вечерта, особено в Западна България. Вероятни са и гръмотевични бури и градушки. Югоизточна България може да остане предимно суха, като валежи се очакват през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще бъде умерен до западно-северозападен в северозападната половина на страната, временно силен от юг-югозапад в югоизточната. Максималните температури ще варират от около 12°С в крайните северозападни райони до 27°С в някои райони на Източна България, като в София ще бъдат около 20°С.

В планинските райони очаквайте предимно облачно време със следобедни превалявания и гръмотевични бури. Ще преобладава умерен до силен югозападен вятър, който привечер ще се обърне на северозападен, ще донесе по-студен въздух и ще увеличи валежите. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17°C, а на 2000 м – около 7°C.