Нова експресна автобусна линия в София свързва централната гара с летището, обещавайки по-кратко време за пътуване

За да се оптимизира транспортът между Централната гара и летището в София, от днес започва да функционира пробно нова експресна автобусна линия, обслужвана от двуетажни автобуси. Тази инициатива има за цел да предостави на пътуващите по-бърз и по-ефективен вариант за пътуване, като значително намали времето за пътуване между центъра на града и терминалите на летището.

Експресната линия, създадена с цел оптимизиране на времето за пътуване, обещава бързо пътуване за около 25 минути във всяка посока. По-специално, пътниците, които се отправят от летището към центъра на града, могат да очакват още по-кратко пътуване от около 16 минути, което е по-малко от предишните 29 минути. Това забележително съкращаване на времето за пътуване е възможно благодарение на стратегически подход, включващ по-малко спирки по маршрута, специални автобусни ленти и използване на булевард „Брюксел“ за директен достъп до летището.

Започвайки да работи от ранните сутрешни часове до късно през нощта, експресната услуга предлага удължено работно време, за да се приспособи към разнообразните графици на пътниците. Услугата стартира с първото тръгване от централната гара, насрочено за 5:10 ч., а последното тръгване е предвидено за 23:30 ч. Пътуващите могат да очакват автобусите да пристигат на редовни интервали от 30 минути през целия ден, което осигурява удобен достъп до и от летището в различни часове.